Сухо вино от ябълки

03/03/2018
XXXX
отXXXXНовак13891201
Приготвяне30 мин.
Готвене6 мин.
Общо36 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е.

Измиват се ябълките и без да се белят, се режат на тънки парчета. Поставят се заедно с водата в голяма тенджера или казанче на умерен огън. Вари се 5-6 минути при периодично разбъркване и после се оставя два часа да се охлади.

В съд се разбърква медът с канелата и маята, медът трябва да е течен.

Тази смес се изсипва при ябълките и съдът се завива с плат, оставяйки отнякъде да може да влиза въздух.

Оставя се да престои така от 2 до 4 дни и след това се разбърква, прецежда и налива в бутилки, които се съхраняват в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар