Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Домати»Домати, пълнени с гъби и ориз

Домати, пълнени с гъби и ориз

06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Големите домати не са за салата, те са за пълнене, а ние ви предоставяме перфектната рецепта за пълнени домати"

Необходими Продукти

  • домати - 1 и 1/2 кг
  • масло - 2/3 пакетче
  • гъби - 150 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се издълбават. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олио до омекване, след това се прибавят изчистените гъби, нарязани на дребно, и задушаването продължава.

Добавят се оризът, сол и 2 ч.ч. гореща вода. Като набъбне оризът, сместа се сваля от огъня, разбърква се с част от маслото и дребно нарязания магданоз, подправя се с черен пипер и се разпределя в доматите.

Напълнените домати се нареждат в тава.

Заливат се с 1 ч.ч. гореща вода, поръсват се с останалото масло и се пекат във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: