Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Капама»Капама от заек по Странджански

Капама от заек по Странджански

тинтин
Новак
308033k
Капама от заек по Странджански1 / 2
26/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Като чуем за капама и тичаме да си донесем любимата вилица!"

Необходими Продукти

  • заек - 1 кг домашен
  • лук - 2 гл.
  • праз - 1/4 от 1 праз
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • чесън - 2 глава
  • чушки - 1 брой печен пипер, червен
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на порции, изкисваме във вода за 2 часа. Запържваме месото в олиото. Вадим и го нареждаме в пръстен гювеч.

В олиото задушаваме останалите продукти. Прибавяме червения пипер, виното, водата и останалите подправки.

Оставяме да поври 5 минути и ги слагаме в гювеча. Слагаме капака и печем 2 часа във фурната на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
Рецептата е страхотна. Може да сложите малко маслини, сини сливи и малко мента.
08.03.2014 23:28