Питка за 3-ти март

02/03/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач93918
"Най-хубавата питка за най-важният празник "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърквам маята с топло мляко, захар и малко брашно и я оставям да се активира. Пресявам брашното в дълбока купа, добавям сол и активираната мая, яйцето, масло и започвам да меся тестото. Може и с миксер!

Ако използвате миксер, след като се смесят съставките, доомесете върху равна повърхност до получаване на гладко тесто. Намазвам купа с олио.

Оформям тестото на топка и го слагаме в купата. Покривам и оставям на топло, докато удвои обема си. Разделям на три части. Червената част от питката приготвям, като към тестото добавям и сок от червено цвекло.

Достатъчно е само да изцедите една глава. Друг вариант е да го настържете на ситно. Това обаче освен цвета ще промени текстурата и вкуса на питката.

Зелената част правя, като пюрирам спанак и го добавям към тестото. В правоъгална тавичка, нареждам оформените на фитили топка в следната последователност - бяло, зелено, червено.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. В последните 15 минути, покрийте питката с фолио, за да не потъмнява много отгоре и да си личат цветовете ѝ.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар