Медени Ореховки

03/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф812467927
"Медени ореховки - насладата ви е гарантирана "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции45
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 322
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете ореховите ядки в тиган и ги запечете на умерен огън за кратко, докато замирише но печени орехи.

В купа смесете яйцата, меда, мекото масло, захарта и содата, разбъркайте. Начупете с пръсти ореховите ядки на едро и ги прибавете към сместа, разбъркайте добре.

Прибавете чашите брашно една по една, като след всяка месите до усвояването му. На мен не ми стигна до незалепващо тесто и добавих още малко, затова внимавайте.

Поставете готовото тесто в найлонов плик и го поставете в хладилника за не повече от 30 минути.

От тестото оформете топчета, колкото орех, и леко ги притеснете на питка, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 18 минути до лек меден загар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!