Кремсупа от тиква ала Петя

03/03/2018
Петя Тоскова
отПетя ТосковаЧирак361052
"Каквото и да ѝ е името, да знаете, че става дума за най-вкусната кремсупа от тиква, която ще опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета, нарязваме морковите и праза на колелца и трите ги слагаме в тавичка, като ги посоляваме и прибавяме малко олио, слагаме малко вода и ги запичаме в фурната.

В тенджера с вода слагаmе червената леща, като сме я почистили и измили, прибавяме целината и ги варим на слаб огън, като овкусяваме с пипер меланж, сол и чубрицата и зеленчуковите бульончета.

След като са готови, в тенджерата с лещата добавяме и тиквата, прибавяме и маслото и пасираме с пасатора. Ако искате да е по рядка, добавете топла вода.

Крутоните: Нарежете хляба на кубчета в тавичка и ги овкусете с черния пипер, чубричата, поръсете с олио, настържете чесъна и кашкавала на вкус по ваша преценка.

И ги сложете в фурната, като периодично ги разбърквате до готовност.

Бон Апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар