Лазаня с Кайма, Гъби и Доматен Сос

03/03/2018
Dayana
отDayanaЧирак3031
"Вярваме, че няма да откажете парче сочна лазаня "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 871
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за лазаня - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • За Доматения сос
  • гъби - 200 - 300 г
  • кайма - 300 г
  • доматен сок - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • За сос Бешамел
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително приготвяме гъбите, моркова и лука, като ги изчистим и нарежем на ситно.

За да приготвим доматения сос, в тенджера загряваме олио и слагаме нарязаният лук да се задуши, после прибавяме каймата и бъркаме, докато се позапържи. Към нея добавяме гъбите и моркова, като се позапържат, изливаме доматения сок, слагаме сол и черен пипер и оставяме да поври малко, а след това сваляме от котлона.

Сосът Бешамел:
В друг съд слагаме олиото да се сгорещи, в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя прясното мляко. Сосът се бърка до сгъстяване и се подправя с малко сол и черен пипер. Ако стане прекалено гъст, може да се поразреди с малко водичка.

В тава започваме да редим ред кори, доматен сос, сос Бешамел, като на последния ред слагаме кори, сос Бешамел и настърган кашкавал.

Пъхаме във фурната за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар