Замразен спанак с яйца и сирене

04/03/2018
"Вадете от фризера и запретвайте ръкави - става лесно и е гарантирано вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 461
  • Преглеждания за месеца431
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • замразен спанак - 1 пак.
  • яйца - 2
  • сирене
  • сол
  • черен пипер
  • бешамел - 1 малка кутия готов или домашно направен
  • ементал - кашкавал
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна, който сте нарязали на филийки. Добавете спанака и изчакайте да изври водата.

Изключете, добавете пармезана и натрошете сиренето (сиренето може да добавите сега или след това, когато го сложите в паничките, като го натрошите отгоре). Разбъркайте добре.

В керамични малки купички сложете на дъното няколко лъжички сос Бешамел (колкото да покрие дъното).

Сложете спанака, като се опитате да направите гнездо.

Вътре счупете по едно яйце. Изпечете във фурната, като пет минути, преди да извадите, ръснете с червения пипер върху яйцата и малко от ементала.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!