Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби и сос в гювеч

Пържоли с гъби и сос в гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържоли с гъби и сос в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 6
04/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Нещо вкусно за цялото семейство - това е нашето предложение за вас"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 8 бр. (от плешка)
  • гъби - 800 г
  • праз - 1 стрък
  • червени чушки - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл
  • домати - 1/2 буркан белени
  • марината - 1 пакетче за пържоли (40 г)
  • червен пипер
  • розмарин
  • черен пипер
  • чубрица
  • зехтин
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на по дебели пържоли, начукайте и мариновайте със бързата марината за пържоли, като я приготвите по описанието на пакета.

Виното прибавете към пържолите с щипка розмарин и зехтин, оставете да се мариноват около 30 минути.

Измийте гъбите, нарежете праза, чушките и моркова. На грил тиган леко запечатайте пържолите и започнете да пълните гювеча.

Най-отдолу сипете малко олио или зехтин, част от гъбите, праза, моркова и чушката, ред от пържоли, отново гъби и пържоли, докато свършат.

Отгоре полейте с доматите и соса от запечатването на пържолите.

Печете гювеча във умерена фурна за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: