Свински котлети с гъби и бира на тиган

04/03/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начуква през найлонов плик, в който се поставят. Смесват се малко олио, соев сос, черен пипер и майорана. Със сместа котлетите се намазват и престояват около час.

Почистените и измити гъби, лук и чесън се нарязват на едро, а беконът - на къси лентички.

В тиган с незалепващо покритие се налива много малко олио. Когато то се загрее достатъчно, се запържват от двете страни котлетите, колкото да хванат коричка и да се запази сочността им.

Изваждат се и се поставят в затоплена чиния.

В същия тиган се прибавят лукът, чесънът, гъбите, беконът. Добавя се малко сол - допълнителното овкусяване ще се получи от сиренето. Запържват се, докато лукът добие златист цвят, след което котлетите се връщат в тигана, добавят се бирата и ако е останало нещо от марината, се добавя и то.

Тиганът се похлупва с капак и продуктите се оставят на среден огън да се задушават. След около 2-3 минути котлетите се покриват с резенчета от топено-пушеното сирене. Тиганът се похлупва отново.

От време на време котлетите трябва да се "побутват", за да не загорят.

Задушаването продължава до готовност и докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар