Празнично свинско на руло за 8 -ми март

04/03/2018
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13952503
"Кой ще почерпи за празника с това апетитно свинско руло "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 174
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1 цяло парче
  • моркови - 2 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • пресни - 150 г гъби
  • целина - резен
  • джинджифил - 2 см
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • месен бульон - 500 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 2 с.л. за зеленчуците + 3 с.л. за запържване на месото
  • за намазване
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сок от лимон - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поставя между два листа прозрачно фолио и се начуква внимателно, като се внимава да не се разсъса. Може да се направи и с помощта на по-тежък тиган, но трябва да се внимава, за да не се наруши целостта на месото.

Измива се, подсушава се и се натрива със сол и черен пипер и се оставя да престои на студено.

Гъбите, празът, чесънът се нарязват на ситно. Джинджифилът, целината и морковът се настъргват на ренде. Запържват се в зехтина, добавя се сол и пипер на вкус. Деглазира се с бялото вино, добавя се и наситненият магданоз.

Месото се разтила и върху него разпределяме плънката, като оставяме около 2 см от края без плънка.

Навива се месото откъм тясната страна на руло. Завързва се с кухненски конец, първо един път надлъжно, след това напречно.

Загрява се другата част от зехтина и навитото месо се запържва от всички страни.

Деглазира се с бялото вино и бульона и се оставя силно да заври.

Премества се в глинен съд, около месото се налива и бульонът, и се намазва със сместа от мед, лимон, червен пипер и горчица с помощта на четчица.

Покрива се с капака и се пече във фурната около 90 мин, като след първите 60 мин махаме капака, обръщаме рулото и печем още около 30 мин без капак.

Месото се изважда от гювечето и се маха кухненският конец. Нарязва се на филийки и се поднася със свежа салата и по желание с малко от соса.

Гарантиран вкус! Вкусно да ви и празнично!

Наздраве!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!