Пица със спанак и козе сирене

04/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6024572729
"Вкусно предложение за хапване от Средиземноморската кухня, което с удоволствие приемаме, а вие?"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята в половината леко затоплена вода със захарта. Изчакайте 5 минути да шупне. През това време пресейте брашното и към него налейте останалата вода - също леко затоплена, зехтина и солта и вече шупналата мая. Замесете гладко и нелепнещо тесто, като ръсвате по малко брашно по плота при доизмесването. Оставете за 1 час в топло помещение, за да втаса.

2. Пригответе плънката, като накълцате праза и го задушите на умерен огън в зехтина. Щом омекне, сложете спанака (ако листата са големи, ги нарежете, ако са малки, оставете цели) и ръснете малко сол. Количеството е обемно, но бързо ще спадне. Сложете много малко водичка, ако е нужно, за да се задуши по-бързо. Гответе така, бъркайки около две минутки или докато спанакът омекне, и свалете от огъня.

3. Втасалото тесто разточете на тънка кора и придайте желана от вас - правоъгълна или кръгла форма. От това количество могат да се получат две големи тънки пици или повече по-малки пици.

4. Намажете със доматеното пюре и отгоре разпределете спаначената плънка. Сирената нарежете на тънки кръгчета и подредете най-отгоре, а за завършек поръсете със риган.

5. Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-15 минути.

Поднесете топла.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар