Пърленки с царевично брашно

04/03/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28112918551
"Загрявайте тигана, днес ни се хапват пърленки с царевично брашно "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 3 с.л.
  • царевичен грис - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. (размер М)
  • кисело мляко 200 г
  • сода за хляб - 1 к.л. (равна)
  • оцет - 1 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • овче сирене - домашно по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме царевичното брашно, царевичния грис, пълнозърнестото брашно, яйцето, киселото мляко, в което сме угасили содата, оцета, солта и зехтина. Всичко се разбърква с вилица.

Получава се смес като рядка каша.

В тавичка с незалепващо дъно, намазнена и набрашнена леко предварително, изсипваме сместа. Ако не разполагате с подобна тавичка, използвайте хартия за печене. Заглаждаме отгоре.

Ако желаете, отгоре може да настържете овче или друг вид сирене. Аз почти винаги предпочитам половината пърленка да е със сирене, а другата да е без.

Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, на долен и горен реотан, на вентилатор за не повече от 18-20 мин.

Царевичната пърленка е тъничка (около 1 см), хрупкава и вкусна както топличка, така и студена.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар