Студена супа Вишисоаз

04/03/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73369845531
"Изискано гастро удоволствие за ценители "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо713
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праз - 4 - 5 стръка лук
  • портокал - БИО портокал, кора от 1/2
  • масло - 60 г
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • картофи - 1/2 кг
  • вода - 1 1/2 л
  • заквасена сметана - 250 г
  • сол
  • индийско орехче - 1/4 ч.л., прясно смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на шайби. Портокаловата кора се нарязва на тънички ивици.

В дълбока тенджера се слага маслото, изсипва се празът, кафявата захар и портокаловите корички. Оставя се на умерен котлон да къкри за около 15 мин, като периодично се разбърква.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Добавя се водата и картофените кубчета, посолява се и се оставя да ври на бавен котлон, докато омекнат картофите.

Сваля се от котлона, добавя се индийското орехче и се пасира до гладкост.
Добавя се сметаната, разбърква се.

Оставя се да се охлади и се сервира студена.

Супата Вишисоаз е толкова хубава, въпреки че се води студена супа, може да се сервира и топла.

Източник: Gourmet Fridayподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар