Агнешко печено със зелен лук

04/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1325135513354
"И като ни каже някой кулинарна класика, веднага се сещаме за агнешко печено със зелен лук "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 972
  • Преглеждания за месеца1187
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • джоджен - 1 връзка пресен или 6 стръка
  • червен пипер - 1 с.л
  • бял пипер - щипка на прах
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на големи порции и хубаво го натрийте със червен пипер, сол и олио. Поръсете със нарязан джоджен и оставете така за около 20 минути да се овкуси.

През това време нарежете лука и го сипете във плаке или тава, полейте със малко олио, поръсете с червен, бял пипер и сол.

Отгоре поставете порциите агнешко и сипете вода, но не много (до месото, да не се облива).

Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече в умерена фурна на 180-200 градуса.

Ако желаете, след около час можете да отстраните фолиото и да поръсите с малко ориз, ако не, оставете тавата, покрита с фолиото и само най-накрая запечете за около 5 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар