Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби и сос Бешамел на фурна

Пържоли с гъби и сос Бешамел на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пържоли с гъби и сос Бешамел на фурна
Снимка: Мария Симова
2 / 3
15/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Пържоли, за каквито може да само да си мечтаете"

Необходими Продукти

  • за пържолите
  • пържоли - 10 бр. по - малки
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • за бешамела
  • масло - 100 г
  • брашно - 4 с.л. равни
  • прясно мляко - 800 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • гъби - 300 г пресни
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите, начукайте ги леко с чукче и ги поставете в купа. Поръсете с черен пипер на вкус и добавете соевия сос и горчицата, разтъркайте ги добре и ги оставете настрани.

Нарежете лука и гъбите на ивици.

Нагрейте малко олио и запържете първо лука до омекване, а после и гъбите до лек златист цвят, посолете запържения зеленчук и оставете настрани.

Нагрейте малко олио и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете ги от тигана и ги разпределете на дъното на тава.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете брашното и запържете до златист цвят.

Налейте студеното мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане и варите до сгъстяване, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Залейте пържолите с Бешамела, върху него поръсете равномерно лука и гъбите.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути. Поръсете с настъргания кашкавал равномерно и запичате за още 15 минути до златисто-кафяво.

Извадете тавата от фурната и поръсете с ситно нарязан магданоз.

Пържолите с гъби и сос Бешамел на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пържолите от какво месо са?
24.04.2023 20:18