Празнично месно руло на фурна

05/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478137
"За делник и празник, но най-вече - за най-близките хора - празнично месно руло на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 825
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бекон - 150 г слайс
  • пържоли - 2 бр. свински
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер –на вкус
  • за каймата
  • кайма - 400 г смес
  • лук - 1 глава малка
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сух хляб - 3 филийки
  • магданоз - 4 стръка
  • сол - ако е необходимо
  • плънка
  • лук - 1 глава голяма
  • гъби - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода. Начукайте пържолите на тънко, добавете соевия сос и черния пипер на вкус, разтъркайте и ги оставете настрани.

В купа, поставете каймата и добавете изстискания хляб, яйцето, настъргания лук и подправките, замесете каймата много добре с мокри ръце и оставете настрани.

В тиган нагрейте олио и запържете лука за кратко, добавете нарязаните гъби и пържите до лек златист цвят, премахнете от огъня.

Постилате квадратен лист алуминиево фолио, наредете слайса бекон един до друг, като леко застъпвате. Върху него постелете пържолите, а върху тях каймата.

В средата на бъдещото руло в една редица на лека купчинка разпределете плънката. Завийте плънката с наслоените меса на руло и го увийте с алуминиевото фолио.

В тава налейте олио, нарежете няколко картофчета на филийки и моркови на ивици, посолете ги на вкус. Направете място на рулото и го поставете в средата.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 40 минути. След което разрежете фолиото и отвийте рулото, запичате за около 15 минути до красив загар на бекона.

Сервирайте топло с гарнитурата от печени и пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар