Най-гладкия крем карамел

04/03/2018
Dayana
отDayanaЧирак2424
"Вижте как да приготвяте всеки път перфектният крем карамел без шупли - най-гладкият крем карамел на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 984
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 - 350 г
  • За карамела
  • захар - 200 - 250 г
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да разбиете яйцата много хубаво. В отделен съд изсипвате прясното мляко (затоплете го в микровълнова) и към него на струйка добавяте разбитите яйца, докато непрекъснато бъркате млякото. Прибавяте и захарта и пак разбивате, докато се стопи.

Приготвяте купичките за крем карамел, като ги нареждате в тава, в която после ще трябва да налеете гореща вода, точно преди да разпределите карамела в купичките.

Сега вече приготвяте карамела, като захарта и водата ги слагате на котлона и бъркате, за да не загори.

Когато карамелът е готов, се разпределя в купичките, но не забравяйте, че преди това трябва водата в тавата да е гореща.

След като на дъното на купичките сте изсипали карамела, отгоре доливате от яйчената смес (не препълвайте купичките).

Слагате да се пече на предварително загряна фурна за около 1 час и 10-20 минути. Температурата не трябва да е прекалено силна, за да не кипне водата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Здравейте. Да попитам-с каква цел водата за водната баня трябва да се слага гореща? Нали уж тайната на гладкия крем карамел е именно тя да не достига висока температура и се слага студена, като даже по време на печенето се пускат кубчета лед от време на време. Ако я сложим гореща, както пишете, няма ли лесно и бързо да заври и крем карамелът да стане на шупли? И не е ли ключова и най- важна температурата на печене, която само сте споменали "да не е много висока". Някой може да реши и че 160-170 градуса е не много висока температура и тогава никак не би му се получил гладък крем. Просто си разсъждавам... :)Също така доколкото аз знам, когато се приготвя карамел, той никога не се бърка, а само съдът се разклаща..
А млякото, което казвате да се загрее в микровълнова... няма ли да се пресекат яйцата, ако някой прекали със загряването? И последно само да кажа..според мен яйцата не се разбиват много, както препоръчвате, защото именно тогава те могат да станат на пухкава пяна и да има още една предпоставка за шупли. И май като гледам всъщност рецептата по- скоро описва как да си направим най- НЕгладкият крем карамел. Иначе като гледам от снимката наистина изглежда чудесен и най- вероятно аз бъркам, незнам.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв