Лесни Гювечета с Кренвирш и Кашкавал

05/03/2018
"Перфектното гювече трябва да отговаря на три условия - да се прави лесно, да е вкусно и някой друг да го приготви вместо вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 321
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си четири броя гювечета. На дъното на всяко едно нарежете картофи на кубчета (по картоф и половина в гювече). Морковите се режат на колелца, лукът - на дребно.

Нарежете гъбите, разделете буркана с чушките на четири, а кренвирша нарежете на колелца. Сложете по 1 с.л. доматено пюре, лютеница във всяко едно, подправките и залейте с бирата.

Ако желаете, може да добавите и малко вода. Захлупете с капачетата и сложете в студена фурна на 250°C, а щом заврат, намалете на 200°C.

Печете 1-1.5 ч.

Отворете гювечетата, натрошете сиренето, като направите кладенче, чукнете яйцето, а отгоре поръсете с настърган кашкавал. Върнете за 5-7 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар