Патладжан с Картофи на Фурна

06/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6014562724
"Вкусотии за приятели - хапвайте и да ни споменавайте с добро "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 513
  • Преглеждания за месеца410
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете картофите на кръгчета с дебелина 0.5 см или малко повече. Патладжаните също обелете и нарежете на малко по-тънки кръгчета и поставете в подсолена вода за около 20 минути, за да падне горчивият им сок. Изплакнете добре и отцедете.

2. Намазнете хубаво дъното на тавичка с половината олио и подредете картофките на един пласт, отгоре разпределете половината масло на тънки парченца и посолете. Поръсете със пресния лук и чесън, нарязани на кръгчета, и подредете пласт патладжани. Ако не се събират на един ред, ги застъпвайте. Отгоре ръснете останалото олио и сипете малко водичка.

3. Завийте тавичката с алуминиево фолио и поставете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути, след изтичането им махнете фолиото и допечете до хубав загар.

4. Разбийте яйцата с двата вида сметана, малко сол, белия пипер на вкус и пармезана.

Залейте ястието и отново върнете във фурната, докато хване светло златиста коричка.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар