Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч

06/03/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5981872116
"Когато баба приготвяше кисело зеле с кървавица, нямаше нужда да ни вика за ядене, ние сами тичахме към кухнята "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият чесън се нарязва на едри филийки и леко се запържва в олиото в по-дълбок тиган или тенджера.

След като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината.

В същата мазнина се слага киселото зеле, нарязано на по-едро. Запържва се леко, добавя се червеният пипер, черният пипер, кимионът, бахарът, лютият червен пипер и разтвореното в зелевия сок доматено пюре.

Всичко се прехвърля в гювеча, най-отгоре се нарежда кървавицата, дафиновите листа и гювечът се похлупва с капак и се пече на умерена фурна около 1 час.

Ястието се сервира горещо.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар