Яхнията от Леща на Звездев

06/03/2018
"Моля, да не се бърка с обикновена леща, това е яхния от леща и то на Звездев "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и морковите и ги нарежете на ситна. Добавете чесъна и целината. Налейте в тенджера 50 мл гореща вода, поставете зеленчуците, овкусете със сол и добавете олиото. Заварете за около 5 минути, докато водата заври.

Подправете с червен пипер и добавете измитата леща. Долейте около 1 литър гореща вода.

Сложете на тих огън, похлупете съда и варете 20 минути.

Прибавете доматите и стритата суха чушка. Варете още 20 минути, докато лещата се свари напълно.

Подправете с оцет, чубрица и ситно нарязан магданоз.

Смесете брашното с 2-3 с.л. вода, размийте го и изсипете в яхнията.

Разбъркайте и оставете да поври още 5 минути, след което може да сервирате.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар