Дупчен пълнен сладкиш

05/03/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач29672391
"Защо го дупчим ли - ами защото дупчен е най-вкусен и сочен, разбира се "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 181
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко. Прибавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавя се разтвореното нишесте в 100 мл от млякото. Вари се при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и се добавя маслото.

Сладкишът се дупчи, дупките се пълнят с крема, отгоре се залива останалият крем. Върху крема се разпределя течният шоколад.

Поръсва се с орехите и кокоса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар