Бъркан селски хляб

05/03/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач32173401
"Забъркваш, втасва и печеш - а после всички искат да си отчупят от хрупкавата коричка "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 700 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл от водата, захарта и 1 с.л. брашно. Брашното се пресява, прави се кладенче, солта се поръсва отстрани върху брашното.

В кладенчето се сипва олиото, активиралата мая и водата. Всичко се смесва и разбърква много добре с дървена лъжица.

Тестото трябва да стане гладко и лепкаво. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

Втасалото тесто се оформя на топка, поръсва се малко брашно да не лепне.

Прехвърля се в съда за печене. Правят се няколко разреза с остър нож.

Обилно се поръсва с брашно. Хлябът втасва още 10 минути. Пече се на 180 градуса за 40-45 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!