Миничийзкейк Баба Марта

05/03/2018
"Има много начини да зарадвате една жена, но преди да се хвърлите на кожено палто, опитайте с вкусен мини чийзкейк "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • За подложката
  • бисквити - 150 г
  • савоярди - 60 г бишкоти
  • масло - 100 г
  • За белия слой
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - на вкус
  • ванилия
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • За желирания слой
  • сок от вишни - 500 мл
  • захар - 3 с.л. кристална
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите и бишкотите с блендер на фини трохи. Смесваме с мекото масло.

Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини и притиснете с пръсти много добре, за да се уплътни.

Слагаме крем сиренето в купа, прибавяме заквасената сметана, ванилията и пудра захар. Количеството на захарта е според вкуса. Пасираме сместа с пасатор до еднородна консистенция.

Заливаме желатина с 80 мл вода и го оставяме да набъбне. После го слагаме на водна баня на котлона (на много слаб огън) и бъркаме, докато се разтвори (без завиране). Оставяме желатина малко да изстине и когато стане топъл, но негорещ, го прибавете към крема.

Разбъркайте много добре.

Разпределяме крема във формичките върху бисквитената подложка.
Прибираме в хладилник, за да стегне.

В това време, загряваме на слаб котлон сока от вишни и захарта и бъркаме, докато захарта се разтвори, не е нужно да завира, а само да се сгорещи.

Изсипваме желатина в много топлия сок и бъркаме, докато се разтвори. Оставяме да поизстине и прибираме в хладилник.

Когато сокът започне да се желира, но още не е стегнал, разсипете във формичките върху белия слой.

Приберете в хладилник до пълно стягане на плодовия слой.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар