Домашен Млечен Крем с Грис

06/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Майсторите по това се познават - правят най-вкусните десерти "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 603
  • Преглеждания за месеца2268
  • Преглеждания за седмицата205
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Разтворете захарта в млякото и го загрейте леко на котлона.

2. В отделен съд разтопете маслото на умерен огън и сипете гриса. Бъркайте около 2 минутки, за да се запече/запържи, и налейте млякото, разбивайки с телена бъркалка, за да не се образуват бучки.

3. Щом кипне, добавете ванилията и бъркайте още две минутки или докато грисът леко набъбне. Тогава веднага отстранете от огъня. Когато изстине, ще се сгъсти още. Винаги може да добавите и още мляко, ако сте прекалили с варенето и се е сгъстило повечко, но това може да направите само докато кремчето е още горещо.

4. Разсипете в чашки и щом леко поизстине, гарнирайте със сладко от малини и по желание украсете с пресни листа от мента.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Йорданова
Дани,този крем изглежда невероятно. Направо ми потекоха лигите! Непременно ще си го направя!
1
1
Иванка Йорданова
Аз също обичам крема да е гъст!
0
1
Йорданка Ковачева
Да, направи си го :) Няма по- лесно нещо! Ако искаш по- рядък да стане сложи повечко мляко или 1 чашка вода допълнително, защото аз го обичам по- гъст и продуктите са по моят вкус, но всеки може да ги регулира според предпочитанията си.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!