Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Риба, маринована в буркани

Риба, маринована в буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Риба, маринована в буркани1 / 2
07/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
36 мин.
Общо
66 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • паламуд - около 600 г
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • чесън
  • дафинов лист
  • бахар
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре паламуда от вътрешностите, хубаво измиваме и поставяме в тавичка. Вътрешната изчистена част пълним със сол и покриваме цялата риба.

Накланяме тавичката, така че да се оттича водичката, която се получава.

Така оставяме за 36 часа, за да може рибата да поеме необходимата сол.

Нарязваме на парчета и нареждаме в буркани, като между парчетата слагаме и подправките.

Най-отгоре заливаме с олио.

Оставяме буркана с паламуда около 3-4 дни и след това е готов за консумиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: