Малинов чийзкейк с маскарпоне

20/03/2018
"Десерт - мечта, гарантирано удоволствие с всяка една хапка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо571
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За блата
  • какаови бисквити - 230 г
  • масло - 125 г
  • ромова есенция - 1 бр.
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г сирене
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 10 г
  • За малиновата смес
  • малини - 200 г (може и замразени или сладко)
  • захар - 4 - 5 с.л. кристална
  • желатин - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се стриват, смесват се с маслото и есенцията. С тази смес се покрива дъното на тава за торта (с пръстен). Блатът се запича на 180°C за около 20 минути.

Жълтъците се разбиват със захарта на сняг. След това на малки дози към жълтъчната смес се прибавя сиренето. Трябва да се получи гладка смес. Аз я разбърквам с ниската степен на миксера.

Добавя се желатинът, който е предварително накиснат в 3-4 с.л. студена вода и разтопен на водна баня. С тази смес се залива бисквитеният блат, който трябва да бъде студен. Оставя се в хладилника да се стегне за около час.

В касерола слагаме малините и предвидената захар. Варим до пълно стапяне на захарта. Добавяме накиснатият в 100 мл студена вода желатин, разтопен на водна баня. Разбъркваме и оставяме да се охлади леко.

С тази смес заливаме стегналия се вече крем на чийзкейка. Отлежава в хладилника за няколко часа ли за цяла нощ. След като се охлади напълно, може да се гарнира с филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар