Питомен Заек с Ориз

07/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Не е важно дали заекът е питомен или див, а как е приготвен - този е съвършен "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, нарежете пресния лук и домата на ситно. В тенджера сипете олио и прибавете месото да се запържва.

След малко сипете и лука, заедно ги запържете и поръсете със червения пипер.

Сипете вода, колкото да се облее хубаво месото, покрийте с капака и оставете да се вари на умерен котлон.

След около 30 минути пробвайте месото и ако е започнало леко да се къса прибавете нарязания домат (по желание), зеленчуковата подправка и джоджена.

След като поври около 10 минути прибавете измития ориз, намалете още котлона и оставете да къкри.

Разбърквайте от време на време докато се свари оризът. По желание поръсете с магданоз и черен пипер.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар