Омлет с манголд и запечено домашно овче сирене

07/03/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28112918551
"Уж просто омлет, а от кухнята се носи изкусителен аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката на омлета като за начало. Лукът се обелва и заедно с чесъна се накълцват на ситно кубче. Манголдът се измива добре, отцежда се и се накъсва на едри парчета.

В тиган с малко (около 15 г) краве масло сотираме кромида, чесъна и манголдовите листа. Когато зеленчуците променят цвета си ръснете щипка сол и босилек. Не препържвайте. Трябва зеленчуковата плънка да остане хрупкава.

В купичка чукваме двете яйца и разбъркваме с вилица. Лично аз не ви препоръчвам да слагате дори грам сол, защото запеченото сирене и зеленчуковата плънка ще компенсират липсата ѝ в яйцата.

В тиган с незалепващо покритие разтопяваме 10 г краве масло и изливаме яйчената смес. Щом побелее равномерно в едната половина разстиламе сотираните зеленчуци и загъваме с другата половина. Когато се изпържи, прехвърляме омлета в основна чиния.

В тигана слагаме останалото краве масло (5 г) и плочката домашно овче сирене (с дебелина 1. 5 см).

Оставяме да се разлее и хване коричка от долната страна. С две шпатули го обръщаме за да се запече и от другата.

Гарнираме омлета с манголд отгоре със запеченото сирене и декорираме с домат.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар