Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински шол с вино и гъби на фурна

Свински шол с вино и гъби на фурна

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Свински шол с вино и гъби на фурна1 / 2
08/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински шол - 2 кг
  • печурки - 500 г
  • червено вино - 300 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • моркови - 3 бр.
  • сол
  • олио
  • къри
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шолът се разрязва на порции. Овкусява се със солта, кърито, червения пипер и виното. Оставя се един час да си попие. В гювеча се слага олио на дъното. Гъбите се нарязват на четвъртинки и се слагат в съда.

Отгоре се слага месото. Морковите се режат на лентички и се слагат най отгоре.

Залива се със маринатата от месото. Добавят се зърната пипер и 300 мл вода. Пече се на 180 градуса в студена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: