Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша от гъби кладница

Гъбена каша от гъби кладница

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Гъбена каша от гъби кладница
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков или гъбен
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно гъбите кладница под течаща студена вода.

Отрежете пънчетата и нарежете шапките на гъбите на ленти.

Задушете нарязаните гъби в сгорещеното масло със олиото в продължение на 10-15 минути.

Добавете скълцания чесън и постепенно брашното и запържете до златисто. Добавете и бульона и като бъркате от време на време при намален котлон досварете кашата за още десетина минути.

Свалете от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо).

Гъбената каша от гъби кладница е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
3

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер!Бързо и лесно!
27.03.2023 11:02