Родопски Клин с Праз

09/03/2018
"Класическо предложение от Българската кухня - само за онези, които знаят какво да търсят "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 668
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го нарежете на дребно. Загрейте олиото и задушете праза, докато омекне.

Измийте ориза под течаща вода. Сложете го в съд за варене и добавете вода /3:1 части/. Варете до полуготовност. Отстранете съда от огъня. Добавете маслото и разбъркайте.

След като оризът леко се поохлади, прибавете разбитите яйца, като отделите единия жълтък за намазване. Добавете натрошеното сирене, праза и разбъркайте до еднородност.

Застелете подходяща тавичка с хартия за печене. Сложете две от корите на дъното, като повдигнете крайчетата.

Изсипете плънката и покрийте с останалите две кори. Подпъхнете и намажете с разбит жълтък. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса.

Изпечете до хрупкава коричка - 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар