Специалитет с кайма и гъби

09/03/2018
"Опитайте този специалитет с гъби и ще признаете, че сме най-добрите специалисти при приготвянето на вкусотии "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 141
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го нарежете на ситно. Разтворете галетата с 1/2 ч.ч. вода. В купа сложете каймата, чукнете яйцето, прибавете галетата, праза, подправките и омесете каймата до еднородност.

В продълговата тавичка сложете хартия за печене, разпределете каймата, като притиснете, повдигнете и облепите стените.

Сложете в загрята фурна до 200 градуса. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото, докато променят цвета си.

Когато каймата придобие кафеникав цвят, сложете гъбите, чукнете пъдпъдъчите яйца и поръсете с настърган кашкавал.

Върнете обратно тавата във фурната и допечете до готовност.

Сервирайте с пържени картофи и подходяща салата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!