Картофки по Чирпански

08/03/2018
Krassi11
отKrassi11Чирак15971407
"Картофки, които направо се топят в устата - разбираме ги ние тези работи "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 758
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи - около 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • доматен сос - 300 г
  • целина - 1 бр. стрък
  • червен пипер - 1 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • телешки бульон - колкото да покрие картофите(или вода)
  • олио - 100 мл
  • брашно - за сгъстяване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязватт се лукът и целината на ситно, чушките на по-едро, а морковите на кръгчета или полумесеци.

Всичко се задушава в олиото и се слага сол, за да пуснат зеленчуците вода и да се сготвят по-бързо. През това време се обелват и нарязват на едро картофите.

Сипват се доматите и се готви на бавен огън 10 минути и се слагат картофите и червения пипер.

Запържват се за кратко, огънят се увеличава и се налива вода или бульон, покривайки един два пръста картофите.

Оставя се да се свари за около 20 минути и се сгъстява с малко брашно, размито в студена вода. Повира още 3-4 минути и картофите са готови.

Добър апетит.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!