Гювечета със свинско, телешко, гъби и кашкавал

09/03/2018
Пламена
отПламенаНовак271911
"Разкошни гювечета с богат, плътен вкус и аромат, който ще накара дори най-заклетите вегани да се позамислят "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете телешкото месо на хапки. Сварете до пълна готовност, като към него добавите малко сол, черен пипер на зърна и 1 бахар. Отделете от бульона 1 ч.ч. Нарежете гъбите на ивици.

Сложете ги в тиган с малко олио и запържете. Като са полуготови добавете ситно нарязания чесън, подправете със сол, черен пипер и мащерка. Запържете ги почти до готовност.

Свареното телешко месо отделете от бульона. Отново в тиган сложете малко олио и сложете нарязана на дребно половин глава лук, добавете свинското месо нарязано на хапки и запържете (добавете 50 мл. вода по време на пърженето).

След като се изпържи свинското месо, добавете телешкото и гъбите, разбъркайте всички продукти и отместете от котлона. разпределете в 3 гювечета, като на дъното но всясо сложите по-малко краве масло.

Разпределете по равно и 1 ч.ч. телешки бульон на трите гювечета. Настържете кашкавала и го разпределете в трите гювечета.

Печете на 220 градуса до разтапяне на кашкавала, като накрая ти запечете малко без капачетата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар