Свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера

10/03/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60775620694
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на порции и се слага в тенджерата със загрято олио да се запържи от всички страни докато побелее. Киселото зеле се нарязва на тънки ленти и се слага върху месото.

Отгоре зелето се поръсва с червен пипер и се наливат около две чаени чаши вода. Тенджерата се похлупва и се оставя да се готви докато зелето омекне.

Разбърква се периодично и ако зелето все още е твърдо, а водата се е изпарила, се долива ако е необходимо.

Малко преди готовност се прибавя измитият ориз. Ястието се готви на тих огън, докато се свари оризът.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!