Картофи на фурна с топено сирене и шунка

27/11/2012
Яна
отЯна Новак1
"Който е участвал в приготвянето на тези ароматни картофки, има право на двойна порция от тях!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 521
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 10 - 15 броя (зависи от големината им)
  • сирене - топено, на око
  • кашкавал
  • шунка - на око
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • универсална подправка - на вкус
  • масло - една филийка, дебела един пръст
  • олио
  • сол
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и измити картофи се нарязват на кубчета или на по-дебели резени (като за пържене). В намазаната тава с олио се слагат картофите.

След това се добавят копърът, натрошеният бульон, универсалната подправка, солта, нарязаните на едро скилидки чесън и масло и всичко това се разбърква.

Сипва се водата и се слага да се пече в предварително загряната фурна. През това време се настъргват кашкавала и шунката в една чиния, а топеното сирене се нарязва на малки кубченца.

Като се изпекат картофите, тавата се изважда и върху картофите се нарежда нарязаното на кубчета топено сирене и отгоре се поръсват настърганите кашкавал и шунка и обратно във фурната, докато се получи приятен загар.подобни рецепти тук

5 11
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яна
Яна
20.01.2013 17:53
Искам да добавя,че в рецептата ми няма бульон.Добавил го е този,който одобрява рецептата!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!