Камембер в кори за баница

09/03/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65468943061
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса
Плоска тава покрита с хартия

На сух тиган се запичат леко ядките, ползвала съм орехи. Смачкват се с ръка на по-малки парчета.
Ябълките се обелват, почистват и нарязват на малки кубчета.

Поставят се в тенджера с виното и подправките да се задушат. В края на готвенето се увеличава силата на котлота, за да изври виното и да остане само ароматът.

Добавя се маслото, медът и балсамикото, разбърква се внимателно и се оставя леко да се карамелизира. Сваля се от огъня, добавят се начупените ядки и стафидите, оставя се да се охлади.

За всяка порция се поставят две кори една върху друга, като се намазват помежду им с малко разтопено масло. Върху тях се поставя сиренето, а отгоре ябълковата смес на купчинка.

Завиват се корите на топка, а краищата им се подгъват отдолу. Отгоре са намазва с масло, поръсва се с черен сусам.

Запича се на 180 градуса, докато хубаво се зачервят корите. Оставя се няколко минути да се охлади и се сервира.

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар