Печени Пилешки Трътки На Фурна

10/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф70621723101
"Ще ни пазите ли печените пилешки трътки на фурна, докато изтичаме да купим още една каса бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 250
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • трътки - 600 г
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • унисос - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио - 1/2 к.ч.
  • чесън - 1/4 к.л. на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме трътките от перушинки и перца ако имат, отстраняваме маслената жлеза. Измиваме още веднъж под течаща вода и отцеждаме в гевгир.

В голяма купа смесваме соевия сос, унисоса, сока от 1/2 лимон, чесъна на люспи, черния пипер и олиото. Слагаме трътките в купата и разбъркваме хубаво. Оставяме за поне 30 минути да се овкусят.

Взимаме тавичка и я покриваме с лист алуминиево фолио. Намазваме го с малко олио.

Нанизваме овкусените трътки на дървени шишчета с малко разстояние помежду им. Нареждаме шишчетата в тавичката.

Включваме фурната на 180 градуса и включен вентилатор и след като загрее, слагаме трътките да се пекат на средна решетка.

След около 20-25 минути са готови. Сервираме с резен лимон. Чудесно мезе за бяло вино, бира или узо.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар