Бърза и Лесна Питка

10/03/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653763
"Питките се делят основно на два вида - нашите вкусни, бързи и лесни да приготвяне питки и всички останали "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 390
  • Преглеждания за месеца809
  • Преглеждания за седмицата133
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвате тестото в кухненски робот, като маята се активира предварително в част от прясното мляко, захарта и 3 с.л. брашно.

Готовото тесто покривате с кърпа, трябва да престои 30 минути на топло. След това, без да го премесвате, го делите на три топки - 2 еднакви и една по-малка за средата.

В тава/32 см/, намазана с олио, и хартия за печене поставяте топката за средата. След това разточвате едната топка на кора с дебелина около 1 см, намазвате я с олио и я нарязвате на 8 части.

От всеки получен триъгълник навивате кифличка, откъм дългата страна. Подреждате я покрай тавата. Така навивате и останалите части и ги редите една до друга. По същия начин правите и другата топка.

Двете последни кифлички нарязах на 2 и подредих в единия край. Покрих оформената пита и я оставих за 25 минути на топло. След това я намазах с жълтъците, малко олио и прясно мляко.

Поставих я в студена фурна и включих фурната на 180 градуса. Питката се опече за 45 мин. Готова се покрива с кърпа, поръсва се с капки вода и след 10-ина минути е готова за хапване.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!