Домашен течен шоколад Нутела

11/03/2018
Greti  Syarova
отGreti SyarovaНовак51
"Истински домашен шоколад без консерванти "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 125 г
  • вода - 350 мл
  • сухо мляко - 250 г
  • захар - 200 г
  • натурално какао - 30 г
  • лешници - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата, маслото и захарта до еднородна маса. Смелете лешниците в блендер на паста.

Смесете сухото мляко, лешниковата паста, какаото, и на тънка струя прибавете загрятата смес, като бъркате енергично.

Ако мислите че има малки бучици от лешниковата паста, може да разбиете с пасатора до гладка смес. Разлейте в бурканчета и охладете.

Насладете се на домашния шоколад без консерванти, като го споделите с добра компания и любими за вас хора.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!