Смолянски клин с ориз, сирене и яйца

10/03/2018
SuperAlex
отSuperAlexЧирак191
"На вкусен смолянски клин с ориз не се кани, усещате аромата и идвате сами "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 050
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в съотношение 3:1. Полусварен, го отдръпвате от котлона. Прибавя се кравето масло (оставете малко за намазване на тавата и клина), разбърква се и се оставя да се охлади.

Разбийте яйцата. Към ориза добавете натрошеното сирене. Изчакайте да изстине оризът и добавете яйцата. Посолете.

Намазвате тавичката с разтопено краве масло и слагате кората, ако са по- тънки корите намаслете всяка една по отделно. Долната кора трябва да е по-голяма, да стърчи, за да може плънката да се завие.

Изсипете равномерно сместа. Поставете горната кора и с нея запечатайте клина. Поръсете и отгоре малко масло и печете на умерена фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!