Смолянски клин с ориз, сирене и яйца

10/03/2018
SuperAlex
отSuperAlexЧирак191
"На вкусен смолянски клин с ориз не се кани, усещате аромата и идвате сами "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо816
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ориз - около 200 - 300 гр
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • кори за баница - 1/2 пакет (200 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в съотношение 3:1. Полусварен, го отдръпвате от котлона. Прибавя се кравето масло (оставете малко за намазване на тавата и клина), разбърква се и се оставя да се охлади.

Разбийте яйцата. Към ориза добавете натрошеното сирене. Изчакайте да изстине оризът и добавете яйцата. Посолете.

Намазвате тавичката с разтопено краве масло и слагате кората, ако са по- тънки корите намаслете всяка една по отделно. Долната кора трябва да е по-голяма, да стърчи, за да може плънката да се завие.

Изсипете равномерно сместа. Поставете горната кора и с нея запечатайте клина. Поръсете и отгоре малко масло и печете на умерена фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар