Широколъшки качамак с пръжки, сирене и кашкавал

10/03/2018
SuperAlex
отSuperAlexЧирак191
"Качамак с пръжки по изпитана рецепта - как да не се влюбиш в българската кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо886
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща ла подсолена вода се изсипва грисът. Прави се дупка в средата му с дървена лъжица, така че да излиза парата. Огънят трябва са е много слаб, иначе ще започне да загаря.

Ври около час.

През това време се изпържва до златисто нарязаната на парченца сланина/свинско. След като е врял час, качамакът се маха от огъня и се започва разбъркването, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Сервира се в чиния и се поръсва с настърган кашкавал, сирене и се посипва с пръжките. Залива се с разтопено масло.

Ако не обичате сланина, използвайте шарено свинско месо.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар