Яхния от грах с телешко и свинско месо в гювеч

10/03/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28113018581
"Яхния, ама не каква да е, а с два вида месо и тайната подправка на всеки добър готвач - мерак "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г (парченца за готвене)
  • телешко месо - 400 г (парченца за готвене)
  • грах - 800 г (замразен)
  • лук - 1 бр. голяма глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - щипка
  • готварска сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на голям гювеч слагаме нарязаните късчета свинско и телешко месо. Добавяме обелените и нарязани на кубчета кромид и морков. Поръсваме с червения, черния пипер, чубрицата и солта.

Объркваме всичко. Хубаво е, ако разполагате с време, да оставите така за 1 час, за да се овкуси месото.

Прибавете замразения грах и налейте вода. Водата трябва да покрива всичко и да е 2 пръста отгоре.

Сложете гювеча в студена фурна и включете на максимална температура. След един час намалете температурата.

След още един час проверете месото за готовност и вкус. Ако е нужно добавете още сол или подправки.

Разбийте брашното с малко студена вода и сгъстете с него гозбата. Върнете във фурната за още 10-15 мин и изключете.

Оставете гювеча да се доготви на изключена фурна за още един час.

Бавно сготвената гозба в глинен съд е винаги много вкусна! Сервирайте основното ястие топло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар