Свински бузи с бира и картофки

11/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6004552719
"Честно си признаваме, че признаваме, че ще преядем, защото поне три порции от тази вкусотия ще ометем "
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе си месото, като го обезципите, измиете и подсушите. То трябва да е на стайна температура, така че имайте предвид да го извадите от хладилника поне 30 минути преди да започнете да готвите. Нарежете си лука и морковите на парченца, без да се стараете особенно за размера им, тъй като впоследствие ще бъдат пасирани.

2. Загрейте половината от зехтина на умерен огън и в него запечете за кратко хляба и скилидките чесън - измити, необелени, леко смачкани с дланта на ръката. Извадете и заделете настрана.

3. Сипете в същия тиган останалия зехтин - ако хлябът е поел много от него, то сложете малко повечко от указаното количество. Огънят увеличете до максимум и запечатайте за кратко свинските бузки до златисто от двете страни. Извадете и тях, поръсете с прясно смлян черен пипер и завийте с алуминиево фолио.

4. В същата мазнина, но намаляйки огъня, сложете лука и моркова с малко сол. Гответе ги около 8 минути или докато омекнат и сипете доматеното пюре, размито с малко водичка и лъжицата кафява захар. Гответе докато течността се изпари и остане на мазнина, след което налейте половината бира, пуснете вътре запечените хляб и чесън и щом хлебчето поомекне пасирайте до гладка консистенция.

5. Долейте и останалата бира плюс бульона и щом закъкри сложете месото. Варете под капак около 1 час и 10 минути на умерен огън под капак и тогава сложете картофите нарязани на едро. Ако течността е поизвряла, доливайте водичка, за да бъдат покрити. Гответе още около 30 минути на слаб до умререн огън до пълната готовност на картофките и месото. Подправете с още сол, ако е необходимо, и отстранете от огъня.

6. Поднесете ястието горещо, поръсено със свеж магданоз или перца зелен лук.

Ако се консумира на следващия ден е още по- вкусно, отколкото в деня на приготвянето му! Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Йорданова
Тези бузи изглеждат страхотно! Дори аз, която не обичам такъв вид месо започнах да се облизвам... Браво, Дани! Поредната превъзходна и добре описана рецепта!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв