Макси крокети с пълнеж от яйце

10/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Не вярваме, в малките неща - затова ви предлагаме макси крокети с пълнеж от яйце "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо568
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е предястие от традиционната испанска кухня, което освен че е много вкусно, се приготвя изключително лесно.

Първо се заемете със сместа за крокетите, като загреете маслото на умерен до слаб огън и щом се разтопи веднага сипете всичкото брашно наведнъж. Бъркайте докато се запържи и замирише приятно (около 2 минути).

Сложете хамона, нарязан на ситни кубчета, и след минутка налейте на части млякото, леко затоплено и при непрестанно бъркане. Ще получите гъст Бешамел.

Гответе около 4-5 минутки, разбивайки от време навреме с телена бъркалка докато се сгъсти още- когато минавате с бъркалката или лъжица трябва да ви се отделя като вадички. Тогава овкусете с индийско орехче, бял пипер и много малко сол, тъй като хамонът е достатъчно солен.

Отстранете от огъня и покрийте със стреч фолио, така че то да прилепва плътно към сместа. Оставете да се охлади и приберете в хладилник, за да стегне още - от 4 часа до 1 денонощие.

Когато сместта е готова, нарежете варените яйца на четвъртинки. С леко навлажнени пръсти взимайте от втвърдения бешамел, колкото се побира във затворена шепа. Оформяйте топчета, които сплесквайте и в центъра слагайте четвъртинка яйце.

Захлупвайте с друга сплесната топчица, като прищипвате и запечатвате краищата. Оформайте така до изчерпване на всички продукти. На мен сместа ми стига точно, за да завия всичките 8 парченца яйце и да получа точно 8 макси крокети.

Овалвайте всяка първо в галета, смесена със зелените подправки, после в разбито яйце и след това отново в галета.

Поставяйте в нагорещено на умерен огън олио и пържете до златисто от двете страни. Изваждайте крокетите върху абсорбираща мазнината кухненска хартия.

Поднесете топли или студени като предястие или чудесно мезе за бира или вино.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар