Говеждо филе Миньон на тиган

11/03/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65068942901
"Изискано, ароматно, уникално - три думи, с които да опишем това вкусно говеждо филе Миньон на тиган "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медальоните се почистват от всякакви ципи, до чисто месо. Обръщат се и с пръсти, потупват се и им се придава форма на кубче. Оставят се настрана.

Гъбите се почистват с влажна хартия, отстранява се пънчето до гуглата, не се обелват. В дълбок тиган се поставя половината масло с 1 с. л. зехтин на висока температура. Сгорещява се докато получи приятен карамелен цвят. Намалява се и се прибавят гъби. Готви се за около 6 минути, докато водата им изври, при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица.

Добавя се наситнен лук, готви се за около 3 минути, да омекне, прибавя се и силно наситнен чесън, мащерката, посолява се с 1/4 ч. л. сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон да се задушават при непрекъснато разбъркване, за около 3-4 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят настрана.

Тиганът се избърсва с влажна домакинска хартия, добавя се другото масло и с.л. зехтин, сгорещява се. Кубчетата филе се посоляват със сол и черен пипер. С ръце се разнася навсякъде.

Изчаква се силно да се сгорещи мазнината до приятен карамелен цвят и да спадне пяната от маслото и се поставят парчетата месо. Готвят се за около 2 минути на страна, обръщат се и се готвят за още 1 мин. Изваждат се.

В същия тиган се изсипва виното, оставя се да се редуцира наполовина, за около 3 минути, като се изстъргва дъното с дървена шпатула. Готви се на умерена температура. Добавя се бульонт и се оставя за около 5 минути да къкри, сипва се и сметана, готви се за около 2 минути при непрекъсннато разбъркване, или докато стане плътна.

В тигана се връщат гъбите и медальоните, заливат се със сос няколко пъти, за да се сгорещят и се изваждат. Сервира се.

Източник: Natasha`s Kitchenподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар