Пиле на Чеверме

12/03/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5981872116
"Искате ли да си спретнем едно мини чеверме с пиле?"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 478
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесваме морската сол, чесъна на люспи, чубрицата, черния пипер, кимиона и зехтина и разбъркваме до получаване на хомогенна каша.

Измиваме пилето, почистваме, ако има останали перушинки, и го намазваме обилно отвън и отвътре със сместа от подправките, морската сол и зехтина.

Слагаме го в дълбок съд с предната част надолу и пълним гръдния кош с бирата. Слагаме клончетата розмарин вътре и оставяме за една нощ, покрито, в хладилник. На следващия ден пилето е готово за печене.

Приготвяме си хубава жар, забиваме две колчета отстрани на жарта и я подравняваме. Нанизваме пилето на подходящ дебел прът и го слагаме над жарта върху колчетата. Периодично мажем със зехтин и въртим чевермето.

Печем няколко часа до готовност на месото и хубав загар. Поднасяме със свежи зеленчуци и добре охладена бира.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар