Дип от крема сирене и печена чушка

11/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833035
"Дип по нашенски - с любим аромат на печена пиперка и крема сирене "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете сорт червена чушка, при който зеленчукът да е месест. Обелете я и поставете в купа заедно с всички останали продукти. Пасирайте до гладка консистенция и оставете в хладилник за 1 час, за да стегне.

Ако желаете да придадете форма за по-елегантен вид на вашия дип, то може да сложите в чашка или съд с формата, която желаете, и да оставите в хладилника за повече време - поне 3-4 часа.

После обръщате формата върху чиния, в която ще сервирате и така дипът ще е стегнат и по-твърд. В противен случай се сервира в купички, тъй като е с консистенцията на крем.

Преди сервиране поръсете със смлените лешници и украсете с още листенца босилек.

Поднесете със препечени филийки или крекери.

Добър апетит!

Съвет: Ако не разполагате с лешници, те могат да се заместят с бадеми или орехи.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!